Wczytuję dane...
Model: 07.4838.6021
Gwarancja: 24 miesiące
Realizacja zamówienia: 24 godziny
Wysyłka: Wysyłka gratis!
Producent: WMF

Patelnia Durado 28 cm z dwoma uchwytami (07.4838.6021)

Opis produktu

Patelnia Durado 28 cm z dwoma uchwytami niemieckiej firmy WMF. Wykonana jest ze stali nierdzewnej 18/10 Cromargan®, a jej wnętrze pokrywa cermiczna powłoka nieprzywieralna. Jest ona odporna na wysokie temperatury - nawet do 400°C oraz nie zawiera szkodliwych materiałów PTFE i PFOA. Patelnia posiada dwie rączki ze stali nierdzewnej, dzięki czemu nadaje się ona do zapiekania potraw w piekarniku w temperaturze maksymalnie 250°C. Działa na wszystkich rodzajach kuchenek, również na indukcyjnej. Patelni nie powinno się myć w zmywarce. Produkt objęty jest 2 letnią gwarancją.

Zastosowanie

Dzięki patelni Durado w łatwy sposób przygotujemy równomiernie wysmażone potrawy. Ze względu na nieprzywieralną powłokę możemy na niej smażyć z użyciem małej ilości tłuszczu. Dodatkowo, dzięki odpornym na temperaturę rączkom możemy po podsmażeniu naszych dań zapiec je w piekarniku. Wykonana z wysokiej jakości materiałów, stalowa patelnia znajdzie zastosowanie w każdej kuchni.

Dane produktu
Producent WMF
Seria Durado
Materiał stal nierdzewna 18/10 Cromargan®
Powłoka ceramiczna, nieprzywieralna
Waga 1,5 kg
Średnica 28 cm
Średnica powierzchni do smażenia 22 cm
Indukcja tak
Mycie w zmywarce nie
Odporność temperaturowa 400°C (250°C w piekarniku)
Gwarancja 2 lata

O producencie

Niemiecka firma WMF (Württembergische Metallwarenfabrik) z siedzibą w Geislingen powstała w 1853 roku. Szybko stała się największym producentem i eksporterem domowych wyrobów metalowych. Od samego początku celem firmy było tworzenie produktów wyróżniających się elegancją, funkcjonalnością oraz wysoką jakością. Każdy ich detal jest przemyślany i wykonany z najwyższą precyzją. Podstawowym materiałem używanym przez WMF przy produkcji jest stal nierdzewna Cromargan®. Produktów tej marki możemy używać już na etapie przygotowywania posiłku (noże, obieraczki), poprzez gotowanie czy smażenie (garnki, patelnie), aż do jedzenia i picia (sztućce, karafki).

Polecamy